Καθαριστής αέρα απομακρύνει τον COVID-19

Καθαριστής αέρα απομακρύνει τον COVID-19

Ευχαριστούμε πολύ το in.gr για την αναγνώριση και την κάλυψη αυτής της σημαντικής ανακοίνωσης. Το άρθρο παρατίθεται παρακάτω:

Προϊόν της AirGuru απομακρύνει αποδεδειγμένα τον Covid – 19.

H ΒlueAir, βασικός συνεργάτης της AirGuru, μέλος του Unilever group και παγκόσμιος ηγέτης της βιομηχανίας καθαριστών αέρα (air purifiers) ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα της πρώτης και μοναδικής δοκιμής σε παγκόσμιο επίπεδο απόπειρας εξουδετέρωσης του SAR-COV-2 σε πραγματικές συνθήκες.

Το τεστ πραγματοποιήθηκε από την MRIGlobal σε συνθήκες βιοασφάλειας επιπέδου 3 (controlled biosafety level 3 lab testing) που αποτελεί και την υψηλότερη προδιαγραφή εργαστηριακών τεστ. Τα αποτελέσματα καλύφτηκαν από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Yahoo και το BusinessWire, μέλος του ομίλου εταιρειών του Warren Buffett.

Στο τεστ χρησιμοποιήθηκε ειδικός στεγανός κλειστός θάλαμος, όπου εισήχθησαν σε μορφή μικροσταγονιδίων (αεροζόλ), πραγματικές δόσεις SARS-COV-2, όπως δηλαδή μεταδίδεται ο ιός και υπό καθημερινές συνθήκες.

Ο θάλαμος ύστερα μετρήθηκε 3 φορές και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κοροναϊού

σε όλο του το εμβαδόν. Στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε ο καθαριστής αέρα Health Protect της BlueAir και σε λιγότερο από 5 λεπτά επαναμετρήθηκε άλλες 3 φορές το ιικό φορτίο του θαλάμου, όπου διαπιστώθηκε η απομάκρυνση του κοροναϊού  σε ποσοστό 100% από το πρώτο κιόλας πέρασμα.

Η MRIGlobal (ιδρ. 1944) θεωρείται από τα κορυφαία εργαστήρια βιοασφάλειας παγκοσμίως.

Αποτελεί σταθερό πιστοποιημένο συνεργάτη του CDC (Selected Tier 1 Agent), του EPA (FIFRA-GLA compliant), του FDA (EMP-GLP compliant), της IATA (Cert.of Shipping Operations), ενώ πραγματοποιεί όλα τα εργαστηριακά τεστ και δοκιμές για το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α., (U.S, Department of Energy).  

Η Blue Air, με έδρα τη Στοκχόλμη, χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη της εφεύρεση HEPA silent technology για περισσότερα από 25 χρόνια και αποτελεί το golden standard της παγκόσμιας βιομηχανίας καθαριστών αέρα. Από το 2015 έχει προμηθεύσει με πάνω από 35.000 μονάδες καθαριστών αέρα Πρεσβείες και στρατιωτικές βάσεις των Η.Π.Α. σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2016 εξαγοράστηκε από την Unilever.

Blueair HealthProtect 7400 Lifestyle living room 4 1

Στη Γερμανία, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης από το φθινόπωρο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 να προμηθευτεί καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA για όλες τις σχολικές βαθμίδες και τα κτίρια του Γερμανικού Δημοσίου, η Blue Air διετέλεσε τον κύριο προμηθευτή. Από τις αρχές του 2021 το Γερμανικό Υπουργείο Τουρισμού κατέστησε υποχρεωτικό την χρήση καθαριστών αέρα με φίλτρα HEPA και για όλες τις δομές φιλοξενίας, προτείνοντας ως προμηθευτή την Blue Air.

Η AirGuru είναι μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών, με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Μ. Βρετανία και Αμερική, η οποία αναζητά διεξοδικά τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην AirGuru πιστεύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε και πάλι ελεύθερα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αρκεί να εντοπίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει και να προσφέρουμε λύση. Οι εταιρείες που συνεργάζονται στον τομέα των καθαριστών αέρα με φίλτρα HEPA είναι η BlueAir, SmartAirFilters και η AerisHealth. Η αποστολή “Αναπνέουμε ελεύθερα, ζούμε έξυπνα” ξεκίνησε.

Περισσότερα για την Airguru και τα προϊόντα της μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 2310539516, καθώς και στο info@airguru.gr.

Πρόσφατα Άρθρα

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι