Καταπολεμώντας τον καπνό του τσιγάρου με Καθαριστή Αέρα

  • Αρχική
  • /
  • Άρθρα
  • /
  • Καταπολεμώντας τον καπνό του τσιγάρου με Καθαριστή Αέρα
Μάθετε περισσότερα για τον καθαριστή αέρα για τσιγάρο

Καταπολεμώντας τον καπνό του τσιγάρου με Καθαριστή Αέρα

Στο τρέχον άρθρο θα αναλύσουμε πως και γιατί η χρήση ενός καθαριστή αέρα για τσιγάρο αποτελεί τον Νο1 σύμμαχο σας. Το κάπνισμα αποτελεί μια μακρά, ανθυγιεινή συνήθεια που χρονολογείται από το 3000-5000 π.Χ. στη Μεσοαμερική και τη Νότια Αμερική. Αν και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος, είναι πλέον ευρέως κατανοητοί και οι προσπάθειες απομάκρυνσης του καπνού αυξάνονται. Το κάπνισμα στα αεροπλάνα έχει απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες, καθώς και το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους σε πολλές χώρες.

Είναι επομένως η χρήση ενός καθαριστή απαραίτητη;

Παρά το γεγονός ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε πολλούς δημόσιους χώρους, συνηθίζουμε να καπνίζουμε μέσα στο σπίτι, όπου περνάμε και περισσότερο χρόνο από οπουδήποτε αλλού. Έτσι, ακόμη και αν δεν είστε καπνιστής αλλά ζείτε μόνο με έναν, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ο παθητικός καπνός είναι ένα μείγμα αερίων και σωματιδίων που περιέχουν περισσότερες από 7.000 χημικές ενώσεις. Περισσότερες από 250 από αυτές τις χημικές ουσίες είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβείς και τουλάχιστον 69 είναι γνωστές συνδέσεις με τον καρκίνο του πνεύμονα και του μαστού.

Το κάπνισμα και η έκθεση στον καπνό του καπνού συνδέονται επίσης με πολλές ασθένειες του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του εμφυσήματος, της ΧΑΠ και του άσθματος. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις τοξίνες του παθητικού καπνού. Το άσθμα, οι λοιμώξεις των πνευμόνων και οι λοιμώξεις των αυτιών είναι πιο συχνές σε παιδιά που βρίσκονται κοντά σε καπνιστές. Μερικά από αυτά τα προβλήματα μπορεί να γίνουν σοβαρά έως και απειλητικά για τη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απομάκρυνση του καπνού με συσκευές καθαρισμού αέρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία της οικογένειάς σας, των επισκεπτών και ακόμη και των κατοικίδιων σας!

Ποιοι είναι οι τύποι καπνού;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να ταξινομηθεί σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, τον καπνό παράπλευρης ροής και τον κανονικό καπνό.

Ο παθητικός καπνός, γνωστός και ως περιβαλλοντικός καπνός, είναι ένας συνδυασμός των δύο και είναι πιο τοξικός, με υψηλότερες συγκεντρώσεις καρκινογόνων. Τα σωματίδια καπνού είναι μικρότερα από τον κανονικό καπνό και μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος πιο εύκολα. Όταν οι μη καπνιστές εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα ονομάζεται ακούσιο κάπνισμα ή παθητικό κάπνισμα. Οι μη καπνιστές τον αναπνέουν προσλαμβάνουν νικοτίνη και τοξικές χημικές ουσίες με τον ίδιο τρόπο που κάνουν και οι καπνιστές. Όσο περισσότερο παθητικό καπνό αναπνέετε, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο αυτών των επιβλαβών χημικών στο σώμα σας.

Επιλέξτε την κατάλληλη συσκευή καθαρισμού αέρα για τον καπνό του τσιγάρου

Ποιος είναι ο καλύτερος καθαριστής αέρα για τσιγάρο;

Ευτυχώς, ο καθαριστής αέρα βοηθά με τον καπνό του τσιγάρου. Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα για τους καπνιστές, και τους γύρω τους, είναι αυτοί που αφαιρούν σωματίδια και μυρωδιές τόσο για το παθητικό όσο και για το παθητικό κάπνισμα.

Οι καθαριστές αέρα της Smartair με τεχνολογία HEPA Silent deliver προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα για την απομάκρυνση του καπνού από το τσιγάρο συνδυάζοντας τεχνολογίες ηλεκτροστατικής και μηχανικής διήθησης. Αυτός ο συνδυασμός, με πρωτοβουλία της Blueair, προσφέρει υψηλό ρυθμό παράδοσης καθαρού αέρα (CADR) με αθόρυβη λειτουργία και υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Στην πραγματικότητα, ένας καθαριστής αέρα Blueair λειτουργεί τόσο αθόρυβα που ίσως χρειαστεί ακόμη και να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένος! Και στη χαμηλότερη ρύθμιση, ένας καθαριστής αέρα Blueair χρησιμοποιεί λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από έναν μικρό λαμπτήρα, ενώ επιτυγχάνει ακόμα απόδοση φιλτραρίσματος 99,7% των αερομεταφερόμενων σωματιδίων έως 0,1 μικρά σε μέγεθος.

Με φίλτρα SmokeStop, η τεχνολογία HEPASilent προσθέτει ενεργό άνθρακα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του καπνού και των οσμών από το τσιγάρο, καθώς και την εξάτμιση της κυκλοφορίας, την αιθαλομίχλη και τις χημικές ουσίες στον αέρα, τα PM2.5 και τα VOC. Ο μεγάλος όγκος και το βάρος του άνθρακα, καθώς και ο σχεδιασμός χαμηλής πυκνότητας και η μεγάλη επιφάνεια του μηχανικού μέσου φίλτρου, σημαίνουν ότι τα φίλτρα διαρκούν για έντονη χρήση χωρίς να φράξουν. Μάθετε περισσότερα για τα κορυφαία προϊόντα της Blueair, όπως τα Health Protect 7770i και Blue 3210.

 

Συμπεράσματα & αλήθειες για τον καθαριστή αέρα

Η υγεία μας πρέπει να αποτελεί πάντα τη Νο1 προτεραιότητα μας! Είτε, λοιπόν είστε καπνιστής είτε όχι, ένας καθαριστής αέρα για τσιγάρο είναι απαραίτητος! Πέρα από την απομάκρυνση του καπνού και της μυρωδιάς από το τσιγάρο, ένας καθαριστής αέρα απομακρύνει και σωματίδια σκόνης και μούχλας, αλλεργιογόνα, βακτήρια και ιούς. Μάθετε περισσότερα για τις συσκευές καθαρισμού αέρα και τις δυνατότητες τους από τους ειδικούς της Air Guru! Εξασφαλίστε άμεσα την ιδανική προστασία στο σπίτι σας!

Πρόσφατα Άρθρα

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι