Καθαριστές αέρα για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Καθαριστές αέρα για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

 

 

hairdresser cut hair her client hair salon 1157 27198

Οι θεραπείες ομορφιάς μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαρίσετε στον εαυτό σας λίγη χαλάρωση ή απλώς να ανανεωθείτε μετά από μια κουραστική εβδομάδα, αλλά τα χημικά του ινστιτούτου νυχιών και του κομμωτηρίου που χρησιμοποιούνται, δεν είναι και τόσο καλά για την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, η έκθεση σε χημικές ουσίες του ινστιτούτου ομορφιάς μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος και να επιδεινώσει άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, κάτι που έχει να οδηγήσει ορισμένους ανθρώπους να τα αποφεύγουν εντελώς.

Για τους εργαζόμενους στο εκάστοτε ινστιτούτο ομορφιάς, ή κομμωτηρίου, η επίδραση των χημικών μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς εκτίθενται σε πολλές διαφορετικές ουσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, τα βερνίκια νυχιών, οι κόλλες και άλλες χημικές ουσίες του ινστιτούτου ομορφιάς μπορεί να περιέχουν μια ποικιλία χημικών ουσιών, όπως τολουόλιο, φορμαλδεΰδη, φθαλικό διβουτυλεστέρα και μεθακρυλικές ενώσεις.

 

Καθαριστές αέρα – Ινστιτούτο Ομορφιάς

Χωρίς να λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις ασφαλείας κάθε μέρα, οι χημικές ουσίες σε αυτά τα προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, κόκκινα, ερεθισμένα μάτια, ξηρό, σκασμένο δέρμα και άλλα προβλήματα υγείας. Μια έρευνα της New York Times διαπίστωσε ότι οι χημικές ουσίες στα κέντρα αισθητικής μπορούν επίσης να προκαλέσουν αποβολές και γενετικές ανωμαλίες, κάτι που υποστηρίζει έντονα τη χρήση ενός καθαριστή αέρα, εντός του εν λόγω χώρου.

Η OSHA προειδοποιεί περαιτέρω:

Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες μπορεί επίσης να «αθροιστεί», ειδικά όταν χρησιμοποιούνται πολλά προϊόντα ταυτόχρονα, ή όταν υπάρχει κακός αερισμός στο χώρο. Πολλοί εργαζόμενοι σε κομμωτήρια και σε οίκους αισθητικής, εργάζονται πολλές ώρες, γεγονός που αυξάνει τον χρόνο που μπορεί να εκτεθούν σε χημικές ουσίες. Αυτοί οι τύποι εκθέσεων μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την υγεία των εργαζομένων ή να προκαλέσουν επιπτώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Ο OSHA λέει ότι ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρούνται ασφαλείς οι εργαζόμενοι και οι πελάτες είναι:

 • Όποτε είναι δυνατόν, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα προϊόντα με τις λιγότερο επικίνδυνες χημικές ουσίες.
 • Αερισμός του δωματίου για την αφαίρεση των χημικών ουσιών από τον αέρα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το επίπεδο των χημικών σε ένα κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής.
 • Κλείνετε καλά τα μπουκάλια όταν δεν χρησιμοποιούνται, ώστε το προϊόν να μην χυθεί ή εισέλθει στον αέρα.
 • Χρήση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων με σφιχτά καπάκια για να μην εξατμίζονται και να εισχωρούν στον αέρα, τα προϊόντα νυχιών εμποτισμένα σε βαμβάκι και σε άλλα σκουπίδια.
 • Χρήση μόνο της ποσότητα του προϊόντος που χρειάζεται για την εκτέλεση των υπηρεσιών. Όταν είναι δυνατόν, μην κρατάτε επιπλέον προϊόν στους σταθμούς εργασίας.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες για την ασφαλή απόρριψη των χρησιμοποιημένων χημικών.
 • Διατηρείτε πάντα καλυμμένα τα τρόφιμα και τα ποτά.
 • Κρατήστε τα προϊόντα μακριά από το δέρμα και τα μάτια φορώντας γάντια και γυαλιά όταν εργάζεστε με τα εν λόγω προϊόντα.

 

Οι καθαριστές αέρα για τους οίκους ομορφιάς, μπορούν επίσης να έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία, παρέχοντας στους πελάτες και το προσωπικό φρέσκο, καθαρό, αναζωογονητικό αέρα και ένα ασφαλέστερο, πιο υγιεινό περιβάλλον.

Η κατασκευή από γαλβανισμένο χάλυβα των μοντέλων Blueair Classic και Pro τα καθιστά επίσης αρκετά ανθεκτικά για εμπορικούς χώρους και υποστηρίζονται από εκτεταμένη εγγύηση.

Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής είναι αυτοί που απομακρύνουν επικίνδυνες χημικές ουσίες καθώς και σωματίδια από τον αέρα. Και οι δύο συσκευές καθαρισμού αέρα Blueair Pro και Classic είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα που περιέχουν ενεργό άνθρακα, τα οποία  είναι σχεδιασμένα να έχουν μικρή πυκνότητα και μεγάλη επιφάνεια, γεγονός που συνεπάγει σε μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για την απόλυτη αφαίρεση καπνού και αερίων (έως και τέσσερις φορές πιο γρήγορα), τα φίλτρα Blueair DualProtection™ με σκόνη άνθρακα καρύδας υψηλού πορώδους είναι επίσης διαθέσιμα, κατόπιν συνεννόησης.

 

Για να μειώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας από ακάρεα σκόνης:

 • Ακόμα κι αν τα ακάρεα της σκόνης μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα κατά τους υγρούς καλοκαιρινούς μήνες, συχνά αναδεύονται στον αέρα όταν ξεκινάτε τη θέρμανση του εσωτερικού σας χώρου το φθινόπωρο. Έτσι, πριν ανάψετε την κεντρική θέρμανση για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι, καθαρίστε τους αεραγωγούς σε όλο το σπίτι. Διαφορετικά, τα αλλεργιογόνα που έχουν παγιδευτεί στις οπές εξαερισμού θα γεμίσουν τον αέρα μόλις ενεργοποιήσετε το μηχανισμό θέρμανσης.
 • Τα ακάρεα της σκόνης αγαπούν τα υπνοδωμάτια! Καλύψτε το στρώμα και τα μαξιλάρια σας με καλύμματα ανθεκτικά στη σκόνη και πλένετε τακτικά όλα τα κλινοσκεπάσματα με ζεστό νερό.
 • Ξεσκονίζετε και σκουπίζετε τακτικά το σπίτι σας με ηλεκτρική σκούπα. Φροντίστε να φοράτε μάσκα φιλτραρίσματος κατά τον καθαρισμό.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε το χαλί με δάπεδα από σκληρό ξύλο.

Πρόσφατα Άρθρα

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι